­

header

Så dagen idag har varit något mer produktiv än gårdagen. Känns härligt! Åkte (körde till och med) till köpcentret med mamma och shoppade lite, sedan vidare till gymmet och efter det hade jag ett väldigt professionellt möte. Med bulle och te. Hihi. Mötet handlade om ett projekt (konst för min del) som vi har jobbat på ganska länge, som jag kommer nämna mer om framöver. 

Så först lägger vi fokus på ett annat projekt som äntligen är färdigt! Ville testa mig på något annorlunda, så gjorde ett negativ av Jennifer Lawrence. Eller vad man säger. Jag har spenderat mer tid på att fundera ut vad det kallas än att måla själva målningen.

I alla fall. Det var definitivt en utmaning då det såklart är helt omvänt till vad jag är van vid. Så här har jag kämpat hårt och fixat ett foto till er, där den översta är originalbilden och den understa är inverterad. Vilket jag tror att ni hade listat ut själva också. 

(Olje på canvas, 40x40cm)
Collage JL


Och här har ni till och med en inzoomad bild på den. Försök att ignorera mina fingrar som blockerar halva bilden. 

Collage-crop

https://www.facebook.com/MarlouJaspersArt

Så bra gick det med regelbunden uppdatering. Men okej. 

Så vad har hänt under dessa dagar. Låt mig sammafatta det. 

* Jag fick ett ganska utförligt mail av Matt Corbys (SDFGKJDHG!!) manager, eller någon där ifrån i alla fall, som svar på en teckning på honom som jag skickade för ett par veckor sedan och totalt hade glömt bort. (För er som inte vet så är Matt Corby en av mina största idoler och alla som inte känner till hans musik borde lyssna på den, nu på en gång. Chop chop.)
(Softpastell, A4)
Matt.Corby

* Jag sålde en till målning 
på en groda som beställdes.
(Oljefärg på canvas, 30x30cm)
Simon-Groda2

* Jag tränade på en crosstrainer i mitt kök, och ja jag måste medge att jag kollade på en serie medans för att hålla motivationen uppe. Det hela med att man inte tränar nog hårt om man kan kolla serier samtidigt är bull crap när det gäller crosstrainern, det går utmärkt! Aldrig stått så länge på en sådan tortyrmaskin för benen. (Och nej jag stod inte bara där, jag rörde på mig också.)

* Jag tog ett långt bad (och då menar jag "tårna-förvandlas-till-nästa-graden-av-russin"-långt) efter träningen, med en fruktsallad och en bra bok. Vilket var ganska uppskattande för mig, men inte för dem som ville in i badrummet under denna specifika timme (eller två).

* Jag åt pommes som belöning för min träning.

* Jag har satt på mitt linne bak&fram.


* Jag övningskörde igen för första gången på ett halvår. Jag träffade inte ett enda träd faktiskt. Dock två rävar, en gås och en McDonaldsförpackning som låg mitt på vägen. Jag skojar, jag kör bättre än så. Jag undvek förpackningen. 

* Jag har snoozat mitt larm tre gånger varje morgon och sedan somnat om. Det är sjukt hur bekvämt man ligger i sängen på morgonen, speciellt när musklerna är trötta.

* Jag har glömt vad jag yttligare har gjort. Mitt korttidsminne är inte jättebra. Inte mitt långtidsminne heller, för den delen. Eller något annat minne, om det nu finns fler varianter som jag kan ha glömt. 

Så i alla fall, där har ni en uppdatering. Imorgon är en ny dag så då kan ni med spänning och förväntan sitta och hoppas på ett nytt inlägg! 


Tog mig i kragen och fixade äntligen en Facebook-sida till mina teckningar och målningar! Så skriver ni in "Marlou Jaspers Art" i sökfältet ska ni minsann hitta min sida! Vet ni vad, jag skapar en länk för enkelhetens skull:

Marlou Jaspers Art

Varsågoda att klicka.

För att fylla ut inlägget lite lägger jag upp ett självporträtt som jag målade häromdagen. Det är helt sjukt hur motiverad jag var till att måla ett porträtt efter så länge. Satt vid mitt skrivbord (med alldeles för mycket grejer för att ens kunna lägga ner en canvasduk på) och målade konstant i tre dagar i sträck. Nu är jag bara taggad på att göra mer!

Selfportrait2

Bilden är målad i oljefärg på canvas, 50x50 cm.  

Innan jag åkte till Amerika gjorde jag en målning till Daniel i födelsedagspresent. Det var en oljemålning på canvas, 40x30cm. Eftersom den inte fick plats i handbaggagen la jag den säkert inpackad i min andra resväska.

Som de självklart tappade bort och jag aldrig fick tillbaka. Så fick tyvärr aldrig ge den. Som tur var (om det nu finns tur i en situation som denna) tog jag i alla fall en bild på den innan jag stack, så här har ni.

Mountain2

Delani, också känt för Mount McKinley, är Nordamerikas största bergstopp och ligger i Alaska. Jag målade denna för att han har intresset för klättring och att han klättrade i just detta berg. 

(Klicka gärna här för fler av mina verk!)

Vilken härlig dag. Minns ni hur jag här om dagen skrev om att jag avslutade som en förlorare på klätterväggen då svårighetsgraden var för hög för mina nybörjararmar och -ben? Det är gamla sorgsna tider. Som är över nu. Igår åkte vi och klättrade igen med Jeremy och Fanny (som förövrigt är Au-Pair från Frankrike och nej hon var inte klädd i en randig t-shirt och basker och vad jag är medveten om fanns det heller inga spår av vin eller baguetter, jag vet vad ni tänker, sluta håll på). I alla fall, efter så mycket blod, svett och tårar, tog jag mig upp på väggen vilket ledde till att jag inte kunde få upp knutarna i repet när jag väl tog mig ner för att mina underarmar var skapligt utslitna. Jag antar att detta inte är någon vidare viktig information för någon överhuvudtaget att läsa men ack vilken historia.

Som fortsättning på det slänger vi in något helt orelaterat till detta för det är det som gör livet spännande. Jag är glad att ni håller med. Jag måste ärligt medge att det under vissa tillfällen som jag varit här funnits för lite att göra, så då har jag spenderat de minuterna då och då till att skapa lite nytt doodle art, om det nu är det man kallar det. Så därför tänkte jag dela med mig av den här havsrelaterade bilden. 

20141115 134345-2 

­