Jag vet inte vad det är med mig och flygresor, men jag är ganska säker på att det finns någon variant av ondskefull tjomme som styr över flygplansvärlden och inte värdesätter mig som resenär. Varenda gång jag flyger själv går något käpprätt åt pipsvängen. Och nu tänker ni, men Marlou, då kanske det är du som gör något fel? NEJ. Det är denna ondskefulle tjomme. Jag lovar.

Som jag har nämnt tidigare, så tog jag bara med handbagage denna gången för att slippa hela "tappa bort bagage-problemet". Vilket som sagt förkommit två gånger och varav jag aldrig någonsin fick se ett spår av min väska igen vid en av gångerna. Så det måste jag säga har funkat väldigt fint, då jag inte behövde oroa mig över något sådant.

Men, på ett eller annat vis ska denna ondskefulle tjomme fixa ett eller annat sätt att jävlas med mig.
Så jag och Daniel kommer till Pensacola flygplats.

Damen: Efternamn?
Jag:
 Jaspers.
*Moment av tystnad och knappande på datorn*
Damen: Jag behöver få se ditt pass för det här.
*Ger mitt pass och skådar henne långsamt klicka in mitt namn i maskinen och upptäcker att mitt namn inte finns med i systemet*
*Väntar yttligare en stund tills hon skickar mig vidare till en annan dam som går igenom samma process*
Annan dam: Ditt namn finns inte med i systemet. Var har du bokat biljetten?
Jag: Erhm. Det var en tur och retur-ticket som jag bokade för ungefär en och en halv månad sedan, så jag är inte säker då jag flyger med typ sex olika flygbolag under hela resan. Jag har dock en bild på kvittot och resan på mobilen om det är till någon hjälp.
*Ger henne min mobil och tittar på medan hon zoomar in och frustrerat rotarar mobilen och skakar livet ur den tills hon upptäcker att jag inte har skärmrotationen aktiverad*
*Väntar i ytterligare ett halvt dussin minuter*
Annan dam: Ditt flyg har avbokats.
Jag: Mitt flyg har vad?
Annan dam: Ditt ticketnummer finns inte med i vårt system, det har avbokats.
Jag: Avbokats?
Daniel: Hur har det avbokats?
*Annan dam berättar en hel historia om hur ticketnumret inte skickades vidare för hemresan när jag bokade resan eller något åt det hållet*
Daniel: Så vems ansvar är det att det inte gjorde det?
Annan dam: Flygbolaget där det bokades.
Jag (förövrigt lättad att det inte är mitt fel): Så... Vad innebär det här?
Annan dam: Det innebär att det kan förorsaka problem.
Jag (som redan klurat ut det på egen hand): Så... det innebär att...?
Annan dam: Här blir det nog inga problem då vi kan fixa dig en plats, men det lär bli ett problem i Charlotte.
*Hon klickar och gör sin magi på datorn, jag tittar på Daniel och frågar hur lång bilturen till Charlotte är*
Annan dam: Och det lär bli ett problem i London också om du tar dig dit.
*Hon klickar och gör sin magi på datorn, jag tittar på Daniel och frågar hur lång bilturen till London är*
*Slutligen ger hon mig tre biljetter så jag börjar misstänka att hon sa det sista endast för att göra mig ännu mer orolig för att det är deras jobb*

Så det är ju fint det då. Flygbolaget där jag beställde min biljett avbokade min hemresa av någon okänd anledning. Vad är det för lurendrejeri? Ondskefull tjomme, säger jag ju.

Så eftersom detta tog extremt lång tid var jag ju självfallet väldigt sen till min gate. Det är första gången någonsin att jag hört mitt namn ropas upp i högtalarna, vilket faktiskt roade mig lite. Så jag kom till min gate ungefär 10 sekunder efter jag hörde dem ropa mitt namn, och trevliga människor som de är bemöter mig med ett leende och "Däääär är du!"

"Häääär är jag!"

Det var ungefär också hela min entré i flygplanet. Alla satt redan fastspända, och där kom jag. Dock, i alla dessa svårigheter, måste jag säga att det var ganska skönt att kunna gå raka vägen till min plats i flyget utan en enda kö!

DSC 2319 2

DSC 2320 2

DSC 2324 2

Så själva resan till Charlotte gick fint! Snabbt och så. Dock när flyget landat åkte det runt i säkert tio minuter och det är aldrig ett gott tecken. Det betyder att man, vilken gate man än ska till, har en jäkla bra bit att gå inne på flygplatsen. Och det hade jag ju såklart, för vi var vid terminal E, och jag skulle till B. Vilket alltså var i stort sett på andra sidan. Jag hade uppskattat det om piloten hade kunnat droppa av mig i början, istället för att tvinga med mig hela vägen till slutet, men nåväl, vad ska man göra. Men jag hade ungefär 3 timmar att vänta på nästa flyg ändå, så jag tog min tid.

Så på min vandring till andra sidan upptäckte jag att folk idag är latare än vad jag trodde att de var. Det var KÖ till rulltrappan, och precis bredvid var trappan. Den var tom. TOM. Jag överdriver inte ens. Folk är lata. Det är lite sorgligt om jag får säga så. Ja jag får säga så, jag tog trappan.

I alla fall, jag ska försöka att inte dra ut på detta mycket mer, så jag ska fortsätta med resan.

Snart upptäcker jag att mitt flyg är en timme försenat, så de säger i högtalarna att man borde gå och kolla upp om man kommer hinna med sitt kopplade flyg, om man nu har ett sådant. Så jag går dit man ska, men skräms av kön. Jag har ju ändå mer än två timmar kvar så jag sätter mig mot väggen en bit ifrån och grejar med grejer. Tills jag plötsligt hör någon som går förbi nämna något om att flyget är inställt. Så jag går fram till dem och frågar om det är Londonflyget de skulle med, och jajamen. Mitt flyg skulle inte ens lämna marken. Så alla mina medpassagerare och jag blir skickade för ombokning. Och efter att de hjälpt mig i en evighet (jag överdriver inte ens här, jag stod där minst 3 gånger längre än resten), kom vi fram till att det bästa var att spendera natten i Charlotte, flyga till Frankfurt på eftermiddagen nästa dag och från där flyga till Oslo.

Så då hamnade man på ett hotell. OCH DET VAR MINSANN PLÅSTER PÅ SÅREN, HOLY MOLY. 

DSC 2333 2

DSC 2335 2

Inget dåligt hotell inte! Tack och lov stötte jag på en tjej som skulle till samma hotell som mig av samma anledning så vi har väntat tillsammans, åkt buss tillsammans, checkat in på hotell tillsammans, käkat kvällsmat tillsammans, käkat frukost tillsammans, åkt tillbaka till flygplasten tillsammans, delat historier tillsammans och väntat lite mera tillsammans. Tack och lov för det, det gjorde det så mycket roligare och bekvämare när man hade någon där i det där okända området.

Så det löste sig ju i slutändan. Vilket jag i och för sig inte oroade mig för heller. Var inte särskilt förvånad över att det förkom mig. Som sagt. Ondskefull tjomme. 


DSC 2339 2
Sen väl på flyget hem blev jag skriken på för att jag var ute och gick på fel sida av strecket.