­

header

Fredagkvällen åkte vi till New Orleans. Det var redan sent på kvällen och vi räknade på att det skulle ta ungefär 3 timmar. Det är tur att det inte är allt för bekvämt i en bil för då hade jag somnat på direkten. Vi var i alla fall äntligen framme i New Orleans så då var det bara att börja leta hotell. Problemet med de flesta var att de inte accepterade djur, och vi hade Nico med oss. Men till slut hittade vi ett ställe som såg skapligt ut och tog hundar.

Hur hade vi kunnat veta att det var läckage i taket. Hur hade vi kunnat veta att New Orleans skumma filurer höll hus där och hur hade vi kunnat veta att det var en pub med hög musik mitt emot. Jag måste ärligt medge att det inte var min tryggaste natt, fast vid 1 på natten är det inget man orkar bry sig om mer. Så hemskt var det ändå inte. Sängen var väldigt bekväm så det är väl viktigast antar jag.

På morgonen stack vi och käkade frukost och sen parkerade vi bilen och utforskade staden där vi började med att gå längs Mississippi-floden.

DSC 7789-2


Sedan tog vi oss en tur genom French Quarter. Där folk var ute och festade redan mitt på dagen. Och var allmänt högljudda och skrämde Nico och gav mig huvudvärk. Ändå värt att gå igenom och uppleva det en gång i livet. Man ser folk skapa musik överallt på gatan, det finns konst att hitta i varje hörn och man stöter på alla möjliga typer vid varje steg man tar.

DSC 7800-2

DSC 7804-2

DSC 7806-2

DSC 7807-2

DSC 7809-2

DSC 7814-2


Efter detta hittade vi ett nytt hotell som var mitt i staden och dessutom tusen gånger bättre än det förra. Vi drog ut bland stadens hundratals ljus och letade efter en restaurang. Vi hamnade i en sea food-restaurang vid floden där vi beställde po-boys med ett berg friterade räkor! MUMS!

Det började närma sig midnatt så vi frågade runt efter ett ställe med utsikt över staden. Efter att ha letat runt i en halv evighet slutade upp vi i ett riktigt kusligt och kalt ställe vid floden med två enorma båtar och en byggnad som mycket möjligt hade kunnat vara ett gömställe för orcher som i hemlighet startat en vapenfabrik. Inte nog med det så kom polisen och ville slänga oss i fängelse för ett år för att vi "tydligen" befann oss på förbjuden mark. Oh well. Jag hann ta några bra bilder i alla fall.

DSC 7830-2

DSC 7856-2


På morgonen letade vi upp ett ställe för att äta frukost. Efter det bestämde vi oss för att ta bilen utanför staden och leta upp ett träskområde. Tyvärr regnade det det mesta av dagen så när vi väl kom fram spenderade vi inte direkt mycket tid till att vara ute och betrakta det. Dock var det väldigt vackert att se på så turen dit var värt det. Och det blev en hel del fågelfotografering.

DSC 7881-2

DSC 7897-2

DSC 7898-2

DSC 7909-2

DSC 7915-2

Väl tillbaka i New Orleans ville vi leta upp det mest drabbade området av orkanen Katrina som hände år 2005, men det var inga tydligare spår på exakt var det var. Tycker ändå att det var fascinerande att åka igenom där då man kan se så enorma skillnader på typ av boende från det ena stället till det andra. Mellan rika och fattiga områden. Har sett allt mellan enorma villor, skyhöga byggnader, hus på pelare, tät uppradade trailers, och broar som tak. Det är intressant men ändå så sorligt.

Vi käkade burritos till kvällsmat och sen började den "långa" bilresan hem. När vi var ca 3 minuter hemifrån och väldigt taggade på att gå och lägga oss kommer självklart polisen bakom oss och slår på blåljusen. Det är väl typiskt vår tur. Oroa er inte, det var inte mer än ett ljus som var trasigt, men under tiden som han stod och diskuterade med sin kollega hade vi hunnit komma hem, borstat tänderna och drömt om regnbågar och enhörningar i en bubbelpool.

 

­