­

header

Utställningen Body Worlds: The happiness project, kom vi till. Så var det, ja. Jag kan väl börja med att varna känsliga tittare. För dessa kroppar och organ som ser så otroligt välgjorda ut är i själva verket riktiga kroppar av människor som donerat sina kroppar till just denna utställning. Det var en oerhört intressant och lärorik tur genom 6 våningar av alla möjliga kroppsdelar inifrån och ut. En naturvetenskap- och anatomilektion i ett. 


Jag håller detta inlägg lite kort. Det är mycket mer spännande att se det med egna ögon än att titta på bilder. Det var inte bara kroppar och organ utan också en hel del undersökningar och experiment. 

Tycker definitivt att den är sevärd. För det mesta så var jag bara fascinerad över allt man fick se, och känna av i sin egen kropp medan man läste om de olika delarna. Ganska intressant, att kroppen på sätt och vis ändå bara är en (oerhört välbyggd och komplicerad) maskin som uppenbarligen sliter med åren. Utöver fascination så kände jag av en gnutta obehag om man funderade vidare lite på vad som faktiskt låg framför mig. Men det hade ju utan tvekan kunnat vara betydligt mycket värre! Hur som helst, denna utställningen visas världen runt, så passa på! 

Men, dagen var inte slut än när vi kom ut härifrån! Solen hade däremot mer eller mindre gått ner. Så jag tror att det får bli ett inlägg till. Om inte två! Hej så länge!

­