­

header

Då är man hemma ifrån Holland igen. Det var ingen oerhört lång vistelse där men det var trevligt så länge det varade. Anledningen till varför vi åkte dit var främst för att farmor fyllde 80, men samtidigt kan man ju passa på att fira jul med familjen. Så det var i stort sett det vi gjorde. Vi åt en massa, men nu när jag tänker efter, väldigt sällan kompletta måltider. Vi åt oss helt enkelt mätta på snacks. Det är en annan nyttig variant. Dock stack vi till en väldans trevlig grekisk restaurang, Rhodos, där jag åt allt från kyckling och gyros (tunt skyckat fläskkarré) till souvlaki och souzouki (spett med kött och köttfärs-biff-liknande). Det är lätt att missta den sistnämnda för det alla känner Suzuki för, men tro mig, det är inte det man får på tallriken. Jag har i och för sig aldrig smakat det, men jag kan satsa en tia på att souzoukin jag åt är mer smaklig. 

I alla fall så hade jag en trevlig stund. Passade på att dra in i stan en morgon, då det var skrämmande tomt på folk, och knäppte några bilder. Bättre tajming hade jag ändå inte kunnat ha då det kom en rejäl skur precis när jag kom tillbaka innanför dörren. Om vädret i sig medan jag fotade var optimalt kan ju visserligen diskuteras.

DSC 9715-3

DSC 9714-2

DSC 9720-2

DSC 9723-2

DSC 9726-2

DSC 9729-2

DSC 9742-2

DSC 9746-2

DSC 9770-2

Då har jag ännu en gång rest ifrån vårat kalla svealand. Den här gången dock bara i ca en och en halv vecka istället för drygt två månader. Och den här gången var det inte 19 timmar flygresa utan istället 19 timmar bilresa. Till det kalla Holland. Så jag håller mig inom Europa i alla fall.

Resan hit kändes som att den gick oväntat snabbt med tanke på att det tog 19 timmar. Dock, sannolikheten till att vara den första bilen i alla köar till en färja, alltså att anlända ungefärligt tjugosju betydande sekunder försent till förra färjan, kan fan inte vara särskilt stor. Men vi har självfallet tajmingen till att pricka den lilla procentuella möjligheten. 

Förövrigt hade vi såklart förfärligt väder hela resan. (Nu är det dock sol och fint ute!) Fördelen med det är väl att vi inte behöver sitta instängda i en bil medan alla andra glada människor är ute och njuter av vädret. En nackdel på följd är väl att vi inte riktigt kände för att stanna och ta bensträckare värst ofta då det ösregnade. Som i sin tur har en positiv konsekvens att Marlous sömn inte blev avbruten mer än nödvändigt. Vilket i och för sig en guppig biltur klarade utmärkt på egen hand.

Så ja. En bilresa är inte lika spännande som en flygresa. I övrigt har jag alla mina väskor kvar, det kan jag inte säga från förra resan.

breda-2
(Gammal bild från Breda.)

Jag befinner mig i tulpanernas och väderkvarnens land. Där vi gnager osthjul i våra träskor. Hela staden är dekorerad i orangea flaggor och ikväll kommer människor springa ut på gatorna och jubla för Hollands seger. Förhoppningsvis.

Trots vårt tätbefolkade land, fullproppat med byggnader och människor, har det på något sätt funnits en plats över till denna mycket trevliga, och för holländska begrepp, enorma skog!

Det har blivit en tradition (om man får säga så när man varit där två år i rad nu) att gå dit med farmor, sedan gå till caféet där borta och dricka något gott. Så det gjorde vi häromdagen.

breda01

breda02

breda03

breda04

Jag bör kanske inte vara såpass intresserad av sådant längre, men titta vilket lekland! Hur kan man inte klättra runt och låtsas att backen är lava....

breda05

Men det där ser ju enkelt ut, säger ni nu. Det var den inte, säger jag nu. Det där tjocka repet snurrade och gav balansen en svår period.

Och som ni kan se är jag inte den enda som profiterar av leklandet. Är man där ska man fan klättra också.

breda06

Är backen lava så är den det. Då ska man inte hålla på att hitta på ursäkter som att jeansen är för tajta eller att man brutit en nagel.

breda07

Eller att man har kortbyxor så det skaver att krypa sengångarstil.

breda08

Vi fortsatte strosa runt i skogen och kom fram till en hundpark. Den här stolta jycken skuttade förbi.

breda09

I alla fall så var det en bra dag! Ganska fint väder också. Och inte så många människor att besöka som alla andra dagar. Det är också anledningen till varför vi är i Holland. Träffa folk. Visst är det trevligt, men ack så tröttsamt med 13 familjer att besöka på ca 9 dagar. Och då är inte ens vårt (nästan) dagliga besök till farmor medräknat. Måste ärligt säga att det ska bli skönt när man kommer hem igen!

­